Właśnie ten wspólny hol jest troszkę nie na rękę. Niestety goście weselni są zmuszeni na obecność innych osób. Po pierwsze gości z tej drugiej sali, po drugie osób z zewnątrz ktorzy przyszli chyba do baru np kiedy ja byłam przyszło 4 facetów usiedli sobie przy tych stolikach ale zdezorientowani szybko się zmyli. Kłopotliwe też było korzytsanie z basenu gdzie kilka osób paradowało z ręcznikami i mokrymi włosami (chyba byli to goście hotelowi). Będąc na holu jest troszkę tłoczno i głośno a muzyka z jednej sali i drugiej się miesza. Wspólny hol to tym samym wspólna łazienka dla gości obydwu sal. W męskiej jak to w męskiej tłoku nie było ale w damskiej trochę nieraz trzeba było się naczekać :-) ale nawiasem mówiąc łazienki nowe, ładniutkie i czyściutkie a obsługa często je sprzątała więc za to ogromny plus. Trochę kłopotliwa była także plazma na tym holu, ponieważ tamci goście oglądali sobie....mecz :-/ a pozniej mtv. Więc podsumowując wspólny hol jest kłopotliwy... ale może akurat w tym dniu będziecie mieć szczęście i nie
będzie drugiej imprezy. W moim przypadku Ci drudzy goście troszkę się odróżniali gdyż była to impreza luzna a nie wesele.
Co do sali to tak jak pisałam bardzo pozytywnie, sala wysoka, jasna, przejrzysta z wysokimi oknami i białymi firanami, w moim odczuciu troszkę za mdło ale kwestia gustu i dodatkowego wystroju. Przydałby się jakiś mocniejszy akcent. Na sali było bardzo gorąco początkowo ale klimatyzacja zdała egzamin.
Jedna rzecz na jaką zwróciłabym uwagę to to, że dosyć ciasno poustawiane były krzesła i nie było się jak ruszyć. Dopiero jak okazało się że wszyscy nie poprzychodzili i obsluga pozabierała niepotrzebne krzesła i nakrycia było ok.
Duży plus bo miejsce do tańczenia jest z parkietem i dobrze się tańczy.
To na co ja bym radziła to żebyście zwrócili uwagę na menu jakie wybieracie a dokładnie to co ma się znalezc na stołach, bo można mocno się zdziwić.
W tym poście skupiłam się bardziej na wadach z punktu widzenia gościa. Ale właśnie takie rzeczy może nawet szczegóły da się wychwycić dopiero po fakcie czyli po imprezie. Ogólnie sala ok. Osobiście sama jestem na etapie poszukiwania sali. Dlatego właśnie cieszę się, że mogłam mieć okazję żeby bawić się na tej sali. Lecz właśnie w moim przypadku dyskwalifikuje ją ten wspólny hol gdyż kurcze jest to jednak kłopotliwe a zależy nam na kameralności i jestem tego zdania, że jeżeli coś się wynajmuje i to za niemałe pieniądze to w tym dniu chcemy czuć się swobodnie :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------