Poza cyklicznymi koncertami, które się w tym miejscu odbywają, poza – jak wynika z krążących po mieście opinii - przepysznymi daniami, jakich można tam skosztować, właściciele postanowili zaktywizować tomaszowską społeczność i zaproponować chętnym różnego rodzaju warsztaty. I tak, 22 czerwca 2019 roku, na uroczym i zacisznym podwórku przy ul. Barlickiego 30, odbyło się spotkanie, dotyczące kwiatów jadalnych, które każdy z nas może wykorzystać w kuchni.
Spotkanie poprowadziła Marta Edmunds,, która jest także szefową kuchni w restauracji przy Barlickiego 30. Opowiedziała o tym, jakich roślin, jakich kwiatów możemy na co dzień używać w trakcie naszych kulinarnych eksperymentów. Po krótkim wstępie nastąpiła część praktyczna – uczestnicy samodzielnie wykonali ciasteczka, udekorowane jadalnymi kwiatami, a następnie pyszne kanapeczki, również z dodatkiem kolorowych, smakowitych kwiatów, które można zjeść ze smakiem.
Co teraz zaproponuje nam Barlickiego 30? Czekamy z niecierpliwością!
Napisz komentarz
Komentarze