Colostrum, czyli czym jest siara

  • 22.02.2021, 20:17 (aktualizacja 2 dni temu, 11:37)
  • redakcja
Colostrum, czyli czym jest siara
To, co młode ssaki otrzymują wraz z mlekiem matki określane jest potocznie mianem siary, a więc w wielkim skrócie – naturalny produkt gruczołów mlekowych jaki tworzony jest na czas ciąży oraz tuż po porodzie, z czasem przemieniający się w standardowe mleko. Colostrum, bowiem i tak mówi się na siarę, równie dobrze może stanowić wysokiej klasy suplement jaki warto aby zażywał regularnie nawet dorosły człowiek, któremu zależy na poprawieniu kondycji zdrowotnej oraz ogólnie dobrej formie. Za pośrednictwem rekomendowanych źródeł dystrybucji wyrobów z kategorii superfoods oraz certyfikowanych preparatów uzupełniających dietę typu sklepswanson.pl, mamy możliwość zaopatrzenia się w Colostrum z atestem, bezpieczne w zażywaniu oraz gwarantujące szereg zalet.

Gigantyczna różnica

Generalnie rzecz biorąc, sporo osób jest zdania, że w mleku nie ma nic wartościowego, a im ktoś jest starszy, tym mniej mleka potrzebuje. Modne jest w końcu odchodzenie od wszystkiego, co związane z szeroko rozumianym nabiałem i wyrobami zawierającymi w swym składzie mleko. Popularne stały się w pewnym momencie również artykuły spożywcze pozbawione laktozy, jednak Colostrum a mleko w jego klasycznej postaci to dwie zgoła odmienne kwestie.

Warto mieć świadomość, iż prawdziwa siara wysokiej jakości posiada w swym składzie przeszło dwieście pięćdziesiąt rozmaitych, istotnych dla ludzkiego zdrowia składników i makro- oraz mikroelementów. Wystarczy zaledwie parę dób po porodzie, aby siara zaczęła dynamicznie przekształcać się w „zwykłe” mleko, mające w swej zawartości już znacznie mniej wspomnianych substancji aktywnych biologicznie. W szczególności, Colostrum aż kipi od soli mineralnych, a także ingredientów białkowych i witamin.

Widoczne efekty

Bez żadnych wątpliwości regularne fundowanie organizmowi siary jest równoznaczne z ogromną ilością korzyści zdrowotnych. Po pierwsze, zwiększa się odporność i człowiek jest mniej podatny na negatywne działanie infekcji, stany zapalne czy też przeróżne wirusowe dolegliwości. System immunologiczny tworzy w pewnym sensie barierę osłaniającą i buduje płaszcz ochronny.

W Colostrum znajduje się wiele wartości odżywczych, wiec dobrze aby na tego rodzaju suplementację zdecydowały się osoby mające kłopot z anemia, niedożywieniem, a nawet anoreksją. Dodatkowo, jest to świetna forma wsparcia organizmu wyczerpanego długotrwałą antybiotykoterapią. Jeszcze jedna kwestia to białka znajdujące się w siarze, jakie przydają się do uregulowania mikroflory jelitowej i przyczyniają się do szybszej regeneracji tkanek oraz łatwiejszego gojenia się wszelakich ran.

Dodatkowo, siara znakomicie sprawdza się jako naturalna forma napędzania do pracy – zwiększa siły witalne, bez skutków ubocznych. Normalizacja środowiska jelitowego z kolei pozwala na to, aby wyzbyć się rozmaitych dolegliwości natury gastrycznej.

redakcja_

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

WuPe
WuPe 23.02.2021, 17:38
,,Generalnie rzecz biorąc, sporo osób jest zdania, że w mleku nie ma nic wartościowego, a im ktoś jest starszy, tym mniej mleka potrzebuje" - generalnie to jest zupełnie odwrotnie:-) Moda na produkty mleczne mija wśród młodzieży podatnej na głupoty z internetu, starsi swoje wiedzą:-) Siara, to najzdrowsza bomba cholesterolowa, które zapewnia dziecku wszystko czego potrzebuje w pierwszym okresie życia. Na chłopski rozum byłoby dziwne gdyby była bezwartościowa.

Pozostałe