Martwy i niebezpieczny
Czasy mamy ciężkie i żyje się coraz trudniej. W dodatku mięsa i wędliny dostępne w supermarketach całkowicie pozbawione są jakiekolwiek smaku i w zasadzie nie zależnie na jaki zakup się zdecydujemy, efekt będzie zawsze ten sam, czyli w krótkim czasie brzydki zapach, oblepiający przy każdej próbie dotyku śluz. Okropność. Nic dziwnego, że coraz więcej osób ogranicza spożywanie produktów masowej produkcji komercyjnej a duża grupa wykreśliła je ze swego menu zupełnie, zgodnie z zasadą, że tanio, to obrzydliwie i niezdrowo. Co innego jednak wędliny własnej, domowej i tradycyjne produkcji, pieczone mięsa. Pachną i smakują na tyle, że pokusie potrafią ulec nawet najbardziej zatwardziali wegetarianie. Równie apetyczne potrafią też być dania przyrządzone z dziczyzny. Ale czy zawsze? Bywa, że ich spożycie okazać może się niezwykle niebezpieczne i kosztowne.
16.01.2013 20:37
8
Komentarze